Syksystä muutama sana
Tänä vuonna olen hehkuttanut sekä ajatellut syksyä paljon odotettua vähemmän, jos siis suhteuttaa hehkutuksen vuoden taakse, kun ainakin joka toinen sanani taisi olla syksy tai jotain siihen liittyvää. Tänä vuonna olen antanut syksyn hiipiä nurkille ihan itsekseen, avannut sille oven, tarjonnut mansikkateetä ja pullaa. Sen jälkeen kerroin upeasta kesästäni ja kuuntelimme yhdessä vielä kerran Vesalan, Älä droppaa mun tunnelmaa- kappaleen. Ihan vain niinku kesän lopettajaisiksi eikä todellakaan sillä että fanittaisin suuresti vieläkin kyseistä kappaletta. Eihän sitä todellakaan olla kuunneltu kuin vasta muutama kuukausi.

Tänä syksynä en ole stressannut itse syksystä, vaan sen tuomista uusista, innostavista jutuista. Niin innostavista jutuista, että tekisi mieli pomppia seinille ja kailottaa kaikille kuinka mielekästä elämä juuri nyt on. Ja jos nyt mietitte miksi stressailen tästä asiasta, syy on se ettei syksyinen puhuri ole tuonut tälläistä kasaa kaikkea uutta aikaisemmin. Ainakaan kerralla. Stressi tuntuu suorittamiselta ja siltä kun joku toisi kolmekymmentäseitsemän metriä korkean pyykkikasan eteen ja käskisi pyykätä ne käsin iltaan mennessä. Ehkäpä kerron stressistäni joskus myöhemmin vielä lisää.

Tosiaan, niinkuin sanoin, syksy on tänä vuonna tullut rennoin askelin. Jos aamulla on ollut kylmä olen laittanut paksun pipon päähän, mutta pitänyt silti rakkaat, kuluneet Vanssin tennarit jalassa ihan vaan silkasta ilosta. Ne palauttaa mut aina välillä mielessä kesäiseen Puumalan satamaan tai festareille. Nautin siitä, miten joka ilta sytytän yhden kynttilän palamaan yöpöydälle ja kuuntelen lempikappaleitani repeatilla. Toki väliin soitan aina kellonaikaan palauttavaa, nukuttavaa, ehkäpä jopa hieman melankolista musiikkia.

 Niin se vaan syksy saapui tämänkin tytön arkeen ja hyvä, että saapuikin. On ihanaa välillä esiintyvää stressiä lukuunottamatta herätä aamuisin, heilutella varpaita ja sitten vetää ne takaisin lämpimään peiton alle. Sen jälkeen, uskokaa pois, tunnen aina elämän virtaavan koko kehossa.

xx

Kommentit